1 begrip

Sinds 1952, de oprichting van de Technische Handelsonderneming Horos NV, is Horos een begrip in de branche.
De onderneming heeft door de tijden heen de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. In 1997 ontstond vanuit de THO Horos BV de twee nieuwe werkmaatschappijen Horos Klimaattechniek BV en Horos Service BV.
Horos Klimaattechniek BV is de handelsonderneming en Horos Service BV de service organisatie.

Horos is trots op haar personeel dat het mogelijk heeft gemaakt om vele crises te doorstaan, om de technische kennis die zij hebben ingebracht en de toewijding die zij tonen aan de onderneming, haar klanten en haar leveranciers.

De onderneming is altijd met de tijd mee gegaan en zelfs op de tijd vooruitgelopen waar het productontwikkelingen betrof, denk daarbij aan de ontwikkeling van de warmtepomp en datacenterkoeling, het huidige concept KyotoCooling.

Een onderneming die de tand des tijds goed doorstaat met een lange geschiedenis sinds 1952

2 werkmaatschappijen

Horos Klimaattechniek BV


Horos heeft een enorm breed pakket aan oplossingen voor het binnenklimaat in de utiliteit en industrie. Sinds 1952 staat Horos met name bekend als leverancier van hoogwaardige produkten in de luchtbehandeling, koeling en bevochtiging. Steeds vaker wordt Horos ingeschakeld als adviseur bij het zoeken naar oplossingen voor complexe problemen aangaande het binnenklimaat en industriële toepassingen. Dat deze vraagstukken veelal met succes opgelost kunnen worden is gelegen in het feit dat Horos op het gebied van R&D veel kennis in huis heeft.
Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de warmtepomp en KyotoCooling

Of u nu zoekt naar een standaardoplossing, maatwerk, energiezuinige oplossingen of ontwikkeling van nieuwe producten, bij Horos is bent u, getuige onze historische 'records', aan het juiste adres.
Waar u naar oplossingen zoekt, bieden wij de mogelijkheden. Dat is Horos op zijn best.

Horos Service BV


Een Horos produkt is een bijzonder en vaak een complex stuk techniek. Onze klant heeft niet altijd de juiste kennis in huis om service en onderhoud te plegen. Geen probleem. Hier biedt Horos Service BV u de reikende hand. Onze service-organisatie wordt bemand door professionals met een schat aan ervaring die dag en nacht voor u klaar staan. Ook al streven wij in onze produktontwikkeling naar onderhoudsarme en onderhoudsvriendelijke produkten, toch is het verstandig om preventief onderhoud uit te laten voeren aan de koelmachine, luchtbehandelingskast, bevochtiger of warmtepomp. Dit verlengt de levensduur van het apparaat aanzienlijk en zorgt voor een storingsvrije werking zodat de overige bedrijfsprocessen geen gevaar lopen. Alle produkten met een koudemiddelinhoud van meer dan 3 kg zijn zelfs verplicht jaarlijks onderhouden en geïnspecteerd te worden. Dan is het voor u prettig om te weten dat Horos een F-gassen Regeling erkend en VCA*-gecertificeerd bedrijf is, dat kundig invulling aan deze wettelijke verplichtingen kan geven. Horos kan ook de voor u verplichte EPBD-keuringen uitvoeren.
Voor elke vorm van onderhoud kunnen wij u het juiste contract aanbieden. Daarbij opereren wij merkonafhankelijk.